RiverGuide app breidt dienstverlening uit

RiverGuide app breidt dienstverlening uit

Het melden van eenvoudige reis- en ladinggegevens aan de vaarwegbeheerders via de Nederlandse RiverGuide app is de afgelopen weken uitgebreid getest met een aantal schippers. Deze testen zijn positief verlopen en vanaf 20 juni is deze functionaliteit operationeel in RiverGuide en kunnen schippers er gebruik van maken.

De ingevulde reis-en laadgegevens worden automatisch doorgegeven aan de bevoegde vaarwegautoriteiten. RiverGuide leent zich met name goed voor het invoeren van een beperkte hoeveelheid data. De focus ligt dan ook op de eenvoudige meldingen voor schepen met bulklading. Deze functionaliteit kan ook gebruikt worden in België en Duitsland. 

Met deze nieuwe functionaliteit wordt het voor de schippers mogelijk om op een eenvoudige manier de reis-en laadgegevens te melden aan de bevoegde autoriteit.

Gratis aanmelden 
De deelnemende partijen in RiverGuide zijn North Sea Port, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland, Provincie Noord-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Moerdijk, Port of Amsterdam en Groningen Seaports.
RiverGuide bundelt de beschikbare data van de verschillende vaarwegbeheerders en andere betrokkenen. Uit de combinatie ervan stelt het relevante nautische informatie samen voor de vaarweggebruikers. Aanmelden voor de RiverGuide kan op www.riverguide.eu. of door de app gratis te downloaden in de Appstore of Play store.